Naše mošty

Balení Bag in box

                                                                    "chytré řešení, jak zabalit mošt"       

  •  Jedná se o moderní a efektivní způsob balení ovocných šťáv. Balení vydrží neotevřené až jeden rok, po otevření doporučujeme spotřebovat do 3 týdnů.

Před otevřením doporučujeme protřepat.  více

zdroj: https://netpak.com

 Jablečný 100%

100% jablečná šťáva

Jablko je ovoce, které obsahuje řadu vitamínů především vitamín C a minerálních látek, jakožto draslík, hořčík či železo. Také obsahuje významné množství ovocných kyselin, pektinu a stopových prvků. Jablko je základní surovinou při výrobě i ostatních našich speciálů.

Jablečný mošt je chutný, zdravý a velmi osvěžující. Lze pít 100% šťávu a nebo není na škodu mošt i ředit vodou, aniž by byla významě ovlivněna jeho chuť.


Jadernička

100% jablečná šťáva

Jadernička moravská je druh jabloně. Mošt z těchto jablíček je velmi žádaný a má výbornou slaďoučkou chuť.

Naše mošty jsou čistá ovocná šťáva lisovaná přirozeně za studena bez přidaného cukru či konzervantů. Chuť jednotlivých šarží se může měnit, dle druhu použitých jablek. Naše mošty však oproti konkurenci vynikají výbornou chutí, neboť zpracováváme pouze vybraná jablka z místních původních odrůd jablek oblasti Bílých Karpat a mošty jsou tak mixem odrůd Jaderničky, Panenské, Matčina a jiných...

Ochutnejte a uvidíte sami! :-


 Jablko a Červená řepa

80 % jablečná šťáva, 20 % šťáva z červené řepy

Červená řepa má svůj původ ve středomoří. Lidé ji tehdy hojně využívali jednak jako jídlo, ale také zejména jako lék. Díky antice se rozšířila i po celé Evropě.

Červená řepa má mnoho blahodárných a léčivých účinků na lidské tělo, obsahuje totiž velké množství pektinu podporujícího vylučování cholesterolu, olova a radioaktivních látek, aktivuje tvorbu červených krvinek, brání kornatění tepen, podporuje činnost jater, pomáhá při zácpě, rozšiřuje věnčité tepny zpevňuje stěnu vlásečnic, podporuje také růst buněk a jejich regeneraci, vyvolává dobrou náladu či dodává pleti, vlasům a nehtům pružnost s leskem. Najdeme v ní mnoho minerálů, především obsahuje velké množství železa, ale také draslík, zinek, selen, fluor, kobalt, hořčík a křemík. Obsahuje mnoho bílkovin s cennými aminokyselinami. Vitamínů v červené řepě však mnoho nenajdeme, obsahuje však malé množství vitamínu B a C.

Mošt Jablko/Červená řepa se vyznačuje charakteristickou a zároveň výbornou chutí. Kdo neochutnal, neuvěří, jak může být tato kombinace výtečná. Určitě doporučujeme vyzkoušet.

Jablko a Mrkev

80 % jablečná šťáva, 20 % mrkvová šťáva

Mrkev, rostlina pocházejí z jižní Asie, z oblasti Afganistánu, Íránu a Pákistánu, která shromažďuje živiny v jejím mohutném kořenu. Žádná jiná rostlina jako mrkev neobsahuje tolik beta-karotenů, které jsou zdrojem vitamínu A. Vitamín A přispívá ke zdravé funkci imunitního systému lidského těla, obsahuje velké množství selenu podporujícího funkčnost štítné žlázy, velké množství listové kyseliny, která přispívá ke správnému metabolismu tuků, rovněž obsahuje zdroj přírodního hořčíku a najdeme v ní další vitamíny jako C, B, E, D, K, a prvky jako draslík, vápník, fosfor, zinek, sodík, hliník, mangan, železo, měď a jiné. Pomáhá vylučovat cholesterol z těla, působí proti šerosleposti, také proti močovým kamenům a revma, může snižovat rozvoj rakoviny. Mrkev má vynikající regenerační vlastnosti a je doporučována při oslabení a nachlazení.

Jablko a Rakytník

90 % jablečná šťáva, 10 % rakytníková šťáva

Rakytník rašetlákový je keř, či menší strom, který se vyskytuje hlavně na Sibiři, v Číně, nebo v Mongolsku. Po staletí se využívá jako součást medicíny, neboť jeho plody obsahují enormě velké množství prospěšných látek, ukrývá se v něm několikanásobně více vitamínu C než v pomeranči a obsahuje také vysoké množství všech důležitých vitamínů jako například vitaminů B a vitaminy A, D, E, K. Rakytník je rostlina s velmi širokým spektrem účinku. Užívá se při léčbě mnoha nemocí, pro zlepšení fyzického i psychického stavu a vitality. Používá se v prevenci při extrémních pracovních podmínkách.

Jablko a Jahoda

80 % jablečná šťáva, 20 % jahodová šťáva

Jahoda je oblíbené drobné ovoce s charakteristickou aromatickou vůní. Tvoří ji zdraví prospěšné látky. Najdeme v ní vlákninu pro dobré trávení. Obsahuje mnoho vitamínů C v množství srovnatelném s citrusovými plody, najdeme v ní také vitamín A a B. Z minerálů jsou zde důležité prvky jako vápník, hořčík, železo, draslík, ale také důležitý mangan.

Jahody fungují jako afrodiziakum. Obsahují totiž zinek, což je minerál ovlivňující sexuální výkonnost.


Jablko a Červený rybíz

85 % jablečná šťáva, 15 % rybízová šťáva

Červený rybíz, kdo by jej neznal? Pěstuje se snad na každé zahradě, je to listnatý keř dorůstající běžně do výšky 1- 2 m, bez trnů, patří do čeledi meruzalkovité. Plody mají kyselou chuť. Původ má v mírném a subtropickém podnebném pásu.

Červený rybíz obsahuje širokou škálu kyselin, je zdrojem vlákniny a zásobárnou vitamínu C. Využívá se k léčení střevních chorob, podporuje trávení, ale také přispívá k zajištění imunity celého organismu.

Využívá se na kompoty, marmeládu, sirup, víno a také přeci na mošt. A dost chutný!

Jablko a Černý rybíz

85 % jablečná šťáva, 15 % rybízová šťáva


Černý rybíz je ovocný keř, který rodí malé černé bobule s vysokým vitamínem C. Známe jej všichni pro své charakteristické aroma. Dokonce se pěstuje i pro sběr listů využívaných ve farmacii i domácím léčitelství.

Plody černého rybízu obsahují mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek, jedná se doslova o vitaminovou bombu. Obsahuje 10x více vitamínu C než citrony. Kromě vitamínu C zde najdeme vitamíny skupiny B, vitamin E a dále vápník, draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, sodík, zinek a železo. Využívá se proti zánětům, přispívá k normální srážlivosti krve a má pozitivní účinky na cévní systém.


Jablko a Borůvka (kanadská)

85 % jablečná šťáva, 15 % borůvková šťáva

Brusnice borůvka je léčivá rostlina z rodu brusnice, svým porostem tvoří nám dobře známé borůvčí.
Plody nazýváme borůvky, mají výraznou schopnost barvit modře. Co je důležité, tak borůvky jsou zdrojem antioxidantů působících proti rakovině. Také obsahují karotenoidy, provitamín A, vitamín C, vitamíny B, ovocné cukry, dále hořčík, draslík, mangan, železo, měď, zinek či chrom. Pomáhají zlepšovat noční vidění, pozitivně působí na šeroslepost, podporují imunitu a působí preventivně proti nemocím. Také se o nich říká, že prodlužují život, chrání před demencí či pomáhají při průjmech, rovněž snižují hladinu cholesterolu, podporují hubnutí , uklidňují a působí proti stresu. Kuřáci ocení podporu při nikotinové abstinenci a užívání borůvky při odvykacích kůrách. V neposlední řadě působí proti neplodnosti.

Jablko a Švestka (Trnka)

8o % jablečná šťáva, 20 % švestková šťáva


Jablko a Angrešt

8o % jablečná šťáva, 20 % angreštová šťáva


Jablko a Malina

8o % jablečná šťáva, 20 % malinová šťáva


Jablko a Meruňka

8o % jablečná šťáva, 20 % meruňková šťáva


Jablko a Vinná réva

8o % jablečná šťáva, 20 % šťáva z révy vinné


Jablečný s kořením

100% jablečná šťáva s výluhem skořice, badyánu a hřebíčku